zondag 18 december 2016

Griekse tragedie

Griekse tragedie

De Attische tragedie of Griekse tragedie was een vorm van drama in het Oude Griekenland. De stof ervoor werd (voor zover wij heden ten dage kunnen nagaan ) . Oorsprong en ontwikkeling ‎ Ontwikkeling voor. De Griekse tragedie , al eeuwenoud en vandaag de dag worden sommige tragedies nog steeds opgevoerd. Maar hoe is de tragedie eigenlijk . Veel mythen en sagen uit de Griekse oudheid werden verbeeld in het theater om de Grieken te vermaken.


Griekse tragedie

Een Griekse tragedie was een toneelstuk dat heel populair was in het Oude Griekenland. Ze worden nog regelmatig opgevoerd in het theater: de klassieke Griekse tragedies van Aischylos, Euripides en Sophokles. Tragedies waren droevige stukken, die meestal geen . Op de affiches prijken de namen . Het thema van een tragedie is een . De oorsprong van de Griekse tragedie moet gezocht worden in de feesten met zang, muziek en dans ter ere van de populaire god Dionysus.


Voor je profielwerkstuk kan je onderzoeken hoe een Griekse tragedie in elkaar zat en of moderne bewerkingen zich ook aan die regels houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts