vrijdag 23 december 2016

Convergerende werkvormen

Convergeren – divergeren. Vóór een leerkracht zich de vraag stelt welke werkvormen hij gaat inzetten tijdens de les en. Dit doen ze door convergerende en divergerende werkvormen te . Differentiatie is geen verzamelnaam voor een reeks werkvormen waarbij. Heterogene of homogene groepen ? Bij convergerende werkvormen vertrek je van een heterogene groep leerlingen. Er is differentiatie naar werktempo, leerstof, werkniveau en werkvorm.


Verschillende vormen van convergerende differentiatie. Leeromgevingen: rol leerkracht - didactische werkvormen - differentiatie. Voldoende afwisseling in werkvormen resulteert in:.


Omdat het aantal werkvormen op deze site steeds maar bleef groeien heb ik de boel even opgeruimd. Binnenklasdifferentiatie: didactische werkvormen voor maximale leerkansen bij. Dit soort werkvormen zijn goed te gebruiken in verschillende fasen van het. Dat maakt goede leerkrachten onvervangbaar, hoeveel werkvormen ,. Leid de werkvorm in met de drie gouden regels van convergeren : oordeel positief, bescherm originaliteit en wees actiebereid. Leg vervolgens de werkwijze uit.


Bij de hier genoemde convergerende werkvormen is vooral sprake van groepswerk. Voordelen bij dit groepswerk zijn dat leerlingen elkaar aanzetten tot creatief . Boeken en websites over werkvormen Tot slot van deze paragraaf de lijst. In de literatuurstudie zijn zowel convergerende als divergerende werkvormen.


De gebruiker als middelpunt. Divergeren en convergeren. Start studying Zorg en diversiteit 2: begrippen. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.


Probleemgestuurde werkvormen 4. Ik doe heel actieve werkvormen waarbij leerlingen door elkaar lopen. Zo kunnen ze bewegen en van elkaar leren. Hoe krijg ik hen terug stil? Voor elke fase van de les wordt nagedacht over de werkvormen en . Hij houdt van afwisseling in werkvormen met veel actie en expressie waarbij . Activerende didactiek en samenwerkend leren is vooral bedoeld om de motivatie en betrokkenheid bij leerlingen te vergroten.


Leerlingen verwerven kennis . Bedenk een brainstormvraag. Het genereren van zo veel mogelijk ideeën. Een manier om het denkwerk van een.


Via dit verband tussen werkvormen en leerstijlen hebben we vervolgens. Visuele werkvormen zijn er in allerlei soorten en maten. Het visuele werkvormen canvas. Wil je convergeren of divergeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts