maandag 15 december 2014

Zinnen met moeilijke woorden

De ingewikkeldste woorden kunnen soms de simpelste dingen. Niemand is bij ons in de mediatheek stoïcijns aan het werk zou een mooie zin zijn. Maar wat betekenen ze nou eigenlijk? En met het groter worden van je woordenschat neemt ook het aantal synoniemen. Quasi-nonchalant sprak hij over zijn semi-postnatale depressie wie vult mij aan?


Woorden die het vaakst fout worden gespeld. Wat is goe wat is fout? Een overzicht van woorden met een lastige spelling. Taal staat erom bekend dat er veel moeilijke woorden in voorkomen.


Grappig genoeg zijn dit niet de moeilijkste woorden, waarschijnlijk omdat. Het schiet al aardig op, maar ik blijf hangen bij deze . Teksten kunnen moeilijke woorden bevatten, woorden waarvan je de. Je breekt geheid je tong of raakt in de knoop met het uitspreken van deze moeilijke zinnetjes en grappige zinnen met zijn en moeilijke woorden.


Zinnen met moeilijke woorden

Zoek in het boek dat je gelezen hebt naar tien moeilijke woorden. Maak daarna tien zinnen waarin telkens een van die moeilijke woorden voorkomt. Je kunt de betekenis van een moeilijk woord afleiden uit de tekst. In deze opdracht ga je zinnen maken voor een klasgenoot.


Je kent ze vast wel, van die brieven met lange zinnen en moeilijke woorden. Halverwege de zin (en meestal drie regels verder) ben je het . De Taaladviesdienst verklaart hieronder per zin de spelling van de lastige. Ze houdt niet van lange zinnen te gebruiken met moeilijke woorden , maar ze maakt gebruik van de normale lange zinnen met eenvoudiger woorden.


Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen. Niet alleen de woordkeuze maar ook de zinsbouw speelt een grote rol in klare taal. Een veelvoorkomend probleem zijn ingewikkelde zinnen. Je selecteert ze in elk geval niet met moeilijke woorden. Ze komen een zin tegen die ze twee, drie keer moeten lezen om te begrijpen.


Kijk daarbij ook naar de zin waar het woord in staat en de tekst eromheen. Moeilijke woorden en moeilijke zinnen. Research output: Contribution to journal › Article › Professional . Texamen meet het taalniveau van je tekst.


Eenvoudige woorden in eenvoudige zinnen bereiken meer lezers dan een te lange ingewikkelde zin met moeilijke woorden. Vergelijk deze twee zinnen eens met elkaar:. Veel mensen denken dat als ze maar veel moeilijke woorden gebruiken lezers, kijkers of luisteraars ervan . Zo ontstond er een versie met makkelijke woorden en een met moeilijke woorden. Schrijf je zinnen van regels of mails van bladzijden . Hoe herken je die moeilijke woorden dan? Wissel hiervoor bijvoorbeeld korte en langere zinnen af.


Kinderen met dyslexie schrijven soms de woorden zoals ze die horen, maar dat is. Ze lezen de woorden, maar verstaan de zin niet echt. Voor al die moeilijke Engelse woorden is er ook een eenvoudige vervanging.


Zinnen met moeilijke woorden

In wat voor zinsverband gebruik je ricocheerde?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts