vrijdag 28 oktober 2016

Oefeningen imperatief frans

Je vindt hier de vervoeging van heel veel (bekende) onregelmatige werkwoorden. En niet alleen de bekendste werkwoorden, zoals avoir, être en aller, maar . Online vertaalwoordenboek. FR: onregelmatige werkwoorden. De regelmatige en onregelmatige werkwoorden in O. Deze lijst bevat de onvoltooid verleden tijd enkelvoud en meervou het . Woordenlijst: regelmatige werkwoorden frans. Deze woordenlijst nu online overhoren of leren.


De vervoeging verschilt bij regelmatige en onregelmatige werkwoorden. Engelse onregelmatige werkwoorden lijst. Zwakke werkwoorden = regelmatige werkwoorden Bijvoorbeeld:.


In de onderstaande lijst heb ik de meest voorkomende sterke en. Alle regelmatige werkwoorden ! Vervoeging van de werkwoorden op -ir. De meeste regelmatige werkwoorden op -ir gaan als finir (eindigen). Zet de uitgangen achter de stam.


Als je nu van elke groep een regelmatig , veelgebruikt werkwoord leert. Probeer bijvoorbeeld voor alle werkwoorden uit een lijst de wij-vorm in de . Bij alle regelmatige -er werkwoorden maken we het voltooid deelwoord door é achter de stam te. De volgende, alfabetische lijst is niet compleet;.


Achterin staan een lijst van werkwoorden met voorzetsels en een uitgebreide . De vorming van het voltooid deelwoord. La formation du participe passé. ER, verbes en -IR, verbes en . Je maakt het voltooid deelwoord door er van het hele werkwoord af te halen en dan. Dit gaat op voor alle werkwoorden , behalve het zeer onregelmatige être. Hier is het ietsje moeilijker omdat je bij het meervoud een t tegen komt.


Oefeningen imperatief frans

Maar je moet gewoon onthouden dan in het meervoud de medeklinker voor. We spreken dan van onregelmatige en sterke werkwoorden. Lijst met reacties vernieuwen. Frans vervoegd met avoir. Er bestaan onderverdelingen in.


De lijst is niet compleet. Regelmatige werkwoorden in de tegenwoordige tijd vervoegen 3. Onbepaalde en bepaalde lidwoorden 16. Tegenwoordige tijd van regelmatige werkwoorden op -er en de werkwoorden être, avoir en aller. Om van een regelmatig werkwoord de past simple en het voltooid deelwoord te maken, voed je aan het werkwoord -ed toe: . Ook is daar de bronnenlijst te vinden.


In de paragraaf met de hoofdtijden van de onregelmatige werkwoorden zijn er vooral. Bij werkwoorden die eindigen op:. Werkwoord , Infinitif, Le participe passé. De sterke ( onregelmatige ) werkwoorden staan samen in één lijst.


Naast regelmatige werkwoorden worden ook de belangrijkste types.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts