dinsdag 22 oktober 2019

Zelfmanagement bipolaire stoornis

Zelmanagement bevorderen bij bipolaire stoornissen. Zelfmanagement bipolaire stoornissen. Zorgprogramma bipolaire stoornissen. Mensen bij wie de diagnose bipolaire stoor. Een bipolaire stoornis heeft een erfelijke component en is niet te genezen,.


De bipolaire stoornis kan op de korte en middellange termijn worden beschreven in. PGD aangepast voor bipolaire stoornissen (PGD-BS) door enkele modulen toe te voegen. Bij patiënten met een bipolaire stoornis draait de behandeling globaal om het bestrijden . Een psychologische of psychosociale behandeling richt zich op psycho-educatie en zelfmanagement.


Bipolaire stoornis of manisch-depressieve stoornis. Als je naar beneden scrollt vind . Omdat veel patiënten met een bipolaire stoornis ondanks behandeling toch. Een grote vernieuwing in deze versie. Een beter leven met de juiste zorg. Het succesvol aanleren van zelfmanagement.


Zelfmanagement bipolaire stoornis

Alles over de behandeling van bipolaire stoornis , multidisciplinaire richtlijn, zelfmanagement , medicatie, psychologische en psychosociale interventies. Aanleiding: een bipolaire stoornis is een ernstige chronische psychiatrische ziekte. Het leren leven met deze ziekte vraagt zelfmanagement interventies van . In deze brochure leest u meer over dit PGD. Door het behandelen van je bipolaire stoornis kunnen je symptomen.


Tijdens de behandeling van je bipolaire stoornis wordt er ook aan zelfmanagement. Doel van dit onderzoek is om onderliggende succes- en faalfactoren ( determinanten) in het aanleren van zelfmanagement bij bipolaire stoornissen te indiceren, . Het psychiatrisch ziekenhuis Duffel wilde een gebruiksvriendelijke applicatie voor het zelfmanagement van mensen met een bipolaire stoornis. Zowel de bipolaire stoornis als de toegepaste medicatie heeft negatieve effecten op . Ik wil voorkómen dat ik opnieuw een depressie of manie krijg ( bipolaire stoornis ). App bipolaire stoornis PZ Duffel genomineerd voor Belfius Care Award. Dit wordt ook wel bipolaire stoornis genoemd.


Gepubliceerd in: Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie. Iemand met een bipolaire stoornis maakt manische of hypomane perioden en depressieve perioden door, afgewisseld met klachtenvrije perioden. Achtereenvolgens staan we stil bij de volgende onderwerpen: de bipolaire stoornis , zelfmanagement en de methodiek van het signaleringsplan.


Multidisciplinaire richtlijn bipolaire stoornissen van Ralph Kupka, Peter Goossens,. Bij een bipolaire stoornis is er sprake van verschillende stemmingen en. Als uw stemmingen elkaar heel sterk afwisselen, noemen we dat een bipolaire stoornis. U bent afwisselend uitgelaten en vol energie of juist heel erg somber.


Ondersteuning bij zelfmanagement van patiënten hoort tot de kern van. Voor zelfmanagement is het noodzakelijk dat de patiënt voldoende ziekte-inzicht heeft. Het signaleringsplan als instrument voor zelfmanagement bij bipolaire stoornissen. Leren leven met de gevolgen van een chronische gezond- heidskwaal. Gericht op zelfmanagement.


Intensief in het begin, later . Heb je last van drukke periodes, afgewisseld door sombere periodes? De behandeling van een bipolaire stoornis kan effectiever. En beïnvloedt dat je dagelijkse leven?


Zelfmanagement bipolaire stoornis

Dan kan er sprake zijn van een bipolaire stoornis. Bij een vastgestelde bipolaire stoornis ligt de nadruk op farmacotherapie, psycho-educatie en zelfmanagement. Afbeelding 1: De pijlers van zelfmanagement bij bipolaire - stemmingsstoornissen. Als jij of je naaste (partner, kind of ander familielid) last heeft van een bipolaire stoornis (BS), dan is het fijn om bepaalde hulpmiddelen tot je beschikking te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts