maandag 21 oktober 2019

Diplomatieke onschendbaarheid

De diplomatieke onschendbaarheid is vooral een oefening in zelfbeheersing van het gastland. Wat betekent dat en hoe ver mogen ze gaan? Onze redactie vroeg het aan diplomatiek . Diplomaten genieten diplomatieke onschendbaarheid.


Het misbruik van de diplomatieke onschendbaarheid komt vrijwel uitsluitend voor bij Arabieren en zwarte Afrikanen. Maar hoever strekt de diplomatieke onschendbaarheid ?

Bestaan hierop uitzonderingen of staan diplomaten inderdaad buiten het recht? Voormalig tennisster Boris Becker claimt diplomatieke onschendbaarheid in een slepende rechtszaak over schulden. Als speciale sportattaché . Het is goe soms zelfs van levensbelang, dat diplomaten onschendbaar zijn. Maar ze kunnen het ook te bont maken.


Borodin is als diplomaat namelijk onschendbaar , maar hoe ver mag hij. Maar dat het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer niet . Vertalingen in context van diplomatieke onschendbaarheid in Nederlands- Engels van Reverso Context: Vermoedelijk, heeft hij ook diplomatieke .

Julian Assange, de omstreden oprichter van Leaks, krijgt geen diplomatieke onschendbaarheid om ongestoord het Verenigd Koninkrijk te . Het blijft een onrechtvaardig fenomeen, diplomatieke onschendbaarheid. Je kan je schuldig hebben gemaakt aan al dan niet ernstige . Zo zal het ministerie vaker vragen om opheffing van de diplomatieke onschendbaarheid. Nu is dat nog een uitzondering.


De Russische diplomaat die opgepakt was deze week vanwege verdenking van . Dat blijkt weer uit de rel met Moskou. Escapades blijven onbestraft. Minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) is niet gelukkig met deze regeling van de diplomatieke onschendbaarheid , maar ze kan er niets . Op deze pagina vindt u een toelichting over de betekenis van de diplomatieke status, welke immuniteiten daarbij horen en wat dit in sommige landen betekent . Wanneer een persoon met diplomatieke onschendbaarheid een misdrijf pleegt, kan een politieambtenaar die inbreuk vaststellen en daarvan proces-verbaal . Ik denk niet dat het juist is dat diplomatieke immuniteit hiervoor. Wordt niet aangeklaagd voor misdrijven. Online vertaalwoordenboek.


EN: diplomatieke onschendbaarheid. De onschendbaarheid van diplomaten vormt de feitelijke pendant van de meer strikt juridische bescherming waarnaar de term diplomatieke immuniteit verwijst. Frankrijk vraagt om opheffing van de diplomatieke onschendbaarheid van aartsbisschop Luigi Ventura, de apostolische nuntius in Frankrijk. De uitbuiting van huishoudelijk personeel door diplomaten is een oud zeer, ook in .

Hoe behandelde de inquisitie andersgelovige diplomaten? Vanaf wanneer genoten diplomaten onschendbaarheid en moesten ze niet langer voor hun leven . Hoe zit het eigenlijk met onschendbaarheid van diplomaten? Of ze nou te hard rijden of hun auto fout parkeren, een boete krijgen ze nooit.


Ingang koepelzaal gesloten 12. De excuses van minister Timmermans van BuZa voor de arrestatie van de Russische diplomaat Borodin. Lijst van vragen en antwoorden over diplomatieke immuniteit - voorgenomen aanpak bij overtredingen - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie . De vrouw in kwestie maakte van haar diplomatieke onschendbaarheid gebruik om na het ongeval naar haar thuisland te vliegen, wat tot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts