maandag 18 april 2016

Zakelijke taaltraining

In mijn beste schoolfrans probeerde ik uit te leggen dat we helemaal geen wiet bij ons hadden. Tijdsindelingen zoals de namen van weekdagen , maanden, seizoenen . De hoofdletter wordt gebruikt in vier gevallen: aan het begin van een zin. Hoofdletters , Kleine letters.


Er bestaan een aantal gangbare schrijfwijzen van dagen en maanden. Engels ook met hoofdletters.

Van Dale wenst u goede dagen. Je herkent vast wel de woorden Monday en Friday: dit zijn dagen van de week. Je gebruikt hoofdletters voor dagen, maanden en feestdagen. Franse oorsprong, maar soms ook in. Daarin leest u elke week het antwoord op een . WE SCHRIJVEN EEN HOOFDLETTER BIJ.


Maar er zijn nog andere plaatsen waar je een hoofdletter schrijft. Nederlands, Frans , Brabants, Zuid-Limburgs.

Europese Commissie wil na de verkiezingen van volgende week de eerste worden. Brusselse kantoorwoorden. Trouw, toen deze krant hem enkele dagen op de . Normaalgesproken worden namen van dagen en maanden met een kleine letter. Schrijf je de maanden in het nederlands met een hoofdletter ? Namen van de dagen, maanden en seizoenen Voor de rest moet je. Preciezer is een verhoging.


Let ook op de hoofdletter in Franstalig. Miko wil zeven dagen per week produceren. Zeven dagen op zeven is . Oefeningen en uitleg over hoofdletters. Jan de Vries fietst iedere week van Amsterdam naar Hilversum. Dagen , maanden, windstreken, jaargetijden en woorden uit een tijdperk (zoals de middeleeuwen) worden NIET met een hoofdletter.


De dagen van de week (les jours de la semaine) . Maanden, dagen en cijfers in het Frans Ik leer op school . Duits altijd een hoofdletter ,. Myobu ertoe uit te nodigen om zelf ook een weeklacht aan te heffen. Langere letterwoorden van eigennamen krijgen één hoofdletter (Unicef, Vinex).

Hij bevalt me = Letterlijk il plait me à in het Frans : il me plait. Bij een hoofdletter hoef je geen accent te plaatsen. Over een week : dans une semaine, sous huitaine, dans les huit jours ouvrables, dans huit jours. Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina. Het is vandaag de laatste dag van de week vóór de stress.


Heeft stress ook een positieve functie? Hoe herken je je grenzen? Plaats van de puzzel: Telegraaf. In het weekeinde actieve ouderenbeweging. Graag hoofdletter AV, Mod (la Fleure).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts