maandag 24 november 2014

Volgorde achternaam trouwen

Wat gebeurt er met je achternaam als je gaat trouwen ? Het veranderen van je achternaam heeft vooral invloed op het dagelijkse gebruik ervan en is . Door het trouwen op zich verandert er niets aan uw achternaam. Ook mag men beide achternamen voeren in een volgorde die men wenst. Trouwen , geregistreerd partnerschap en samenwonen.


U mag de achternaam van uw partner gebruiken als u getrouwd bent of als u geregistreerde partners bent. Het gaat hierbij om dagelijks gebruik, uw eigen . Andersom nemen weinig mannen de naam van hun vrouw. En hoe zit het met de kinderen, wiens naam krijgen die? Dat gebeurt niet helemaal automatisch nadat jullie huwelijk is . De geboortenaam is de achternaam die een persoon bij de geboorte heeft.


Wanneer Laura Smit en Henk Mulder trouwen , behouden zij beiden formeel hun. Mensen die getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan, kunnen in het dagelijks leven de achternaam van hun partner . Als je gaat trouwen mag je de achternaam van je partner voeren, maar ook je eigen. Ook mag je beide achternamen voeren in een volgorde die je zelf wenst.


Daarbij kunt u de volgorde van de namen zelf bepalen. Als u getrouwd bent (geweest) of een partnerschap hebt laten registreren, kunt u bepalen met welke achternaam de gemeente u aanschrijft: met uw eigen . Als je ervoor hebt gekozen om je achternaam te veranderen na het trouwen , dan zit je waarschijnlijk alsnog met veel vragen. De Belgische wetgeving voorziet dat beide echtgenoten na het huwelijk de eigen familienaam behouden.


Dit baseert zich op het principe van de . Alle gemeenschappelijke kinderen moeten dezelfde familienaam dragen. Wanneer de complete naam van iemand wordt genoem wordt in het algemeen de onderstaande volgorde aangehouden: v- De ism is de naam die de vader bij de geboorte aan het. U kunt uw geslachtsnaam.


Moslims worden geacht te trouwen en de koran en de. Aan het wijzigen van uw naamgebruik bij trouwen of partnerschap zijn geen kosten verbonden. U staat altijd met uw geboortenaam.


Ook de volgorde van de namen kunt u zelf bepalen. De informatie die ik op het internet kon vinden over het naamgebruik na het huwelijk was vrij beknopt en bijna overal hetzelfde vandaar dat ik . Zou hier moeilijk over gedaan worden als . Stel je voor dat jullie op een vrijdag trouwen , dan adviseer ik de kaarten op de. Vermeld de locaties waar de activiteiten plaats vinden met straatnaam , . Wel of niet je achternaam veranderen als je gaat trouwen ? Nederlandse naamrecht ten grondslag behoren te. In de aanhef wordt gewoonlijk maar één naam gebruikt: Geachte mevrouw Van.


Het is sowieso makkelijker . Hierdoor moet er altijd een keuze gemaakt worden tussen de. Bij een geregistreerd partnerschap geldt dezelfde volgorde. Voor alle duidelijkheid: uw eigen achternaam die in de Basisregistratie . Want mijn voornaam noch mijn achternaam is terug te vinden in de officiële.


Ik wil mijn naam laten veranderen in alleen die van mijn echtgenoot bij de bank, waarvoor ik naar het bankfiliaal ben gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts