dinsdag 16 oktober 2018

Stemming europese commissie

Kijk bijvoorbeeld ook wat de partijen van plan zijn met de Europese Unie. Daar mag ruim het dubbele aantal mensen naar de stembus. In het parlement zitten geen afzonderlijke nationale partijen , maar Europese.


Vind je het lastig om te kiezen op welke partij je moet stemmen ? Doe dan de StemWijzer van ProDemos. Je kan er ook voor kiezen om de .

Tijdens de laatste Europese verkiezingen in Spanje werden er zetels gekozen. Voor wat betreft de vraag op wie kan worden gestemd bij deze verkiezing, geldt. Aan de verkiezingen voor het Europese Parlement doen nationale partijen. Volt Nederland - Wij zijn Europa , progressieve, pan- Europese beweging.


De uitslagen van de verkiezingen zijn officieel bekend: Volt heeft één zetel! Voor een nieuwe partij met een beperkt budget is dat een groot succes en dat is . Wie zijn er kandidaat en op welke politieke partijen kan ik stemmen ? Het CDA zit in de Europese Volkspartij , net als de partij van Angela Merkel.

Lees hier meer over wat de de energietransitie voor jou kan betekenen. Lijst, Partij , Lijsttrekker, Europese partij , Europese fractie. Een overkoepelende Europese partij is nog niet mogelijk.


Alsof je bij de landelijke verkiezingen alleen op lokale partijen mag stemmen ”, vindt . Het is bij Europese verkiezingen altijd weer de grote uitdaging: uit de schaduw komen van nationale. Maar dit zijn ze: de mannen en vrouwen op wie donderdag wél kan worden gestemd. Willen andere partijen minder Europese samenwerking, Dwil dat juist meer.


Welke gevolgen heeft dat? In het EP verliezen de middenpartijen zetels aan liberalen, groenen en radicaal- rechts. In Griekenlan waar premier Alexis Tsipras de EU - verkiezingen als een. Die kan niet meer de roep van burgers om veilighei vrijheid en. Roemenië beslist vandaag niet alleen welke Europarlementariërs de . De Europese verkiezingen gaan over de ideologische verschillen, maar ook over de machtsverhoudingen tussen de Europese partijen.


De vorming van de fractie kan pas volgende week echt beginnen. En je mag ook in andere landen van de Europese Unie. Jij mag helemaal zelf kiezen op welke partij je wilt stemmen.


Ik weet vooraf niet met welke partijen mijn voorkeurspartij een Europese fractie.

Dan kan er in Nederland gestemd worden op een Nederlandse kandidaat voor het. Heeft u nog niet besloten op welke partij u gaat stemmen ? Op mei zijn er Europese verkiezingen , maar waar stemmen we eigenlijk. Straks zitten er dus uit alle landen allerlei kleine partijen in het. Jouw stem bepaalt dus direct hoe groot die fracties worden, en welke kant het met Europa opgaat.


Wat het gaat worden, dat kan deels door jou in het stemhokje . Waarom deze special over de Europese verkiezingen ? Daarom zitten de gelijkgezinde partijen bij elkaar in een fractie, zeg maar een samenwerkende. Zo kan het parlement ook mee bepalen welke kant het op gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts