woensdag 17 oktober 2018

Oefeningen ott

Persoonsvormen in de verleden tijd schrijf je zo simpel als je hoort. Om de laatste letter te weten maak je het langer. Maar niet bij -ten en -den woorden die niet . Kijk voor meer educatieve apps op deze site.


Werkwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd. Typ het correcte antwoord.

Hij (spoeden - vt) zich naar de vergadering. Controleer vervolgens je antwoorden. Het dier (verspreiden) een onaangename geur. Bij deze oefening dus alleen de of den achter de stam!


Gisteren (melden) we ons bij de mentor. Tegenwoordige en verleden tijd herkennen. Verleden tijd - zwak werkwoord. Deze werkbladen bevatten uitleg en oefeningen van heel de stof.


Daaronder vind je oefeningen met werkwoordspelling (onder andere tegenwoordige tij verleden tijd en voltooid deelwoord).

Dezelfde klinkers in de tegenwoordige tijd ook dezelfde klinkers in de verleden en Online training met instructie en oefeningen voor de . Druk dan op Antwoord controleren om de antwoorden te . De zinnen staan in de verleden tijd (vt). Rachid (wachten) op zijn zusje. Oefening voltooid tegenwoordige tijd meervoud. Voltooid verleden tijd ( v.v.t.).


Spelling van de werkwoorden – onvoltooid verleden tijd from Kevin Vermassen. Print het eventueel ook uit en gebruik het bij de oefeningen. Klik daarna op KONTROLLIERE! DAARNA GA JE DOOR MET OEFENING 2 . Vul het juiste hulpwerkwoord in en spel het voltooid deelwoord juist. Begin met regelmatige werkwoorden in de tegenwoordige tij en schakel later over op onregelmatige werkwoorden en andere tijden, zoals de verleden tijd.


Schrijf telkens de vorm van de verleden tijd juist. Het is geen eenvoudige opgave. Meestal gaat het om klankverandering,maar soms ook. De verleden tijd van werkwoorden kan op drie verschillende manieren gevormd worden.


Grammatica- oefening : het imperfectum, het preteritum, de o. Zet de volgende zinnen in de verleden tijd.

PERSOONSVORM IN DE VERLEDEN TIJD (vt) . Onregelmatige werkwoorden - tweede rijtje ( verleden tijd ): Onregelmatige. Regelmatige werkwoorden Indefinido, verleden tijd oefenen. Als je het echt niet weet, kun je voor uitleg op de button klikken. Let op: de tekst verschijnt maar drie minuten op je scherm.


Maak de oefeningen om te kijken of je het hebt begrepen. Nederlandse werkwoorden vervoegd in alle tijden met de. De komende tijd zullen er filmpjes online komen over.


Bevattende oefeningen over de voornaamwoorden en werkwoorden. De oefeningen zijn vooral gericht op het oproepen van werkwoorden en het vervoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts