maandag 8 oktober 2018

Muziektermen tempo

Muziektermen tempo

A piacere, naar believen. A prima vista, op het eerste gezicht (ook wel aangeduid met de Franse term à vue). A tempo , terug in het normale tempo spelen.


Accelerando versnellen, verhaasten (van het tempo ) Acciaccatura voorslag korte voorslag. Accompagnato begeleiding. Adagietto iets sneller dan . Italiaanse muziektermen A - Z. De basis: algemene muziektermen.


Er zijn veel muzikale termen die we te pas en onpas. De snelheid waarmee de noten van een . Wat je vaak als eerste tegenkomt is een tempo aanduiding, dus een. Accelerando - versnellend - sneller wordend Tempo Acciaccatura - voorslag - korte voorslag. A capella - Zang zonder instrumentale begeleiding. A - Grillig, vrij in tempo.


Absoluut gehoor - Het vermogen om de toonhoogte van klanken zonder . Als ze schrijven tempo primo dan moet je dus weer allegro spelen. Calando, afsluiten in kracht verliezend (qua tempo en volume). Lijst van muziektermen en A. Tempo : de snelheid (snel of langzaam) waarop een stuk gespeeld . Het is niet ongebruikelijk om met een tweetal lijnen in horizontale richting aan te geven of het . BPHet is geen toeval dat deze afkorting, Beats per minute - slagen per minuut (ook wel tempo ) - ook wordt gebruik in de geneeskunde om . Andante geeft het tempo van een muziekstuk aan.


Letterlijk betekent het rustig gaand. De Symfoniestraat is niet vernoemd naar een componist of muziekterm. Bovendien zal een en ander worden uitgelegd over de dynamiek en het tempo waarmee een muziekstuk gespeeld kan worden.


Keer terug naar het oorspronkelijke tempo. Composities waarin grotere delen zelf weer kleinere, afgeronde structuren vertonen. Bolero Van oorsprong Spaanse dans in matig tempo en . Akoestiek de manier waarop een ruimte geluid weerkaatst. Je zoekopdracht: muziekterm (126).


Bewogen, opgewonden ( muziekterm ) (7). Fraseringsboog: noten samennemen, BOVEN de notenbalk! Muziekterm die een rustig tempo aangeeft (7). Pianissimo is dus heel erg zacht spelen.


Muziektermen tempo

Hard spelen (in geluidsvolume niet tempo ). Merk op dat de aanduidingen naast op het tempo ook op het karakter van de muziek kunnen slaan. Merk ook op dat de gegeven metronoomcijfers achter de . Dus het langzame tempo niet veranderen. E senza sordini: en zonder dempers. Allregretto, Wanneer je maten verder in het stuk bent en je dan realiseert dat je een te snel tempo speelde. Angus dei, Spelen met een goddelijke, vlezige . Ter inleiding het volgende.


Ook zijn humor: in plaats van de normale muziektermen voor titels, tempo en dynamiek schrijft Satie volstrekt onbegrijpelijke teksten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts