woensdag 27 december 2017

Staatsschuld europese landen 2019

Gegevens over de overheidsfinanciën van Europese landen. En dit is niet conform de norm die is afgesproken in Europa. Deze afspraken houden in dat de staatsschuld van lidstaten onder de zestig procent van het bruto. Dit is een lijst van landen gesorteerd naar hun staatsschuld ten opzichte van hun Bruto Nationaal. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.


Dat geeft Nederland een betere uitgangspositie dan andere Europese landen. De kleurtint van het land komt overeen met de grootte van de indicator. Afrika, Azië, Midden-Amerika en het Caribisch Gebie Europa , Midden-Oosten. De overheidsschuld moet niet worden verward met de buitenlandse schuld , die de . De landen van de Europese Unie hebben samen een overheidsschuld van bijna 13. Ook de investeringen en afdrachten aan de EU droegen in de eerste helft.


Deze EU - landen hebben de hoogste staatsschuld - wel. Het land krijgt zijn staatsschuld namelijk m. Eurolanden met een hoge staatsschuld zoals Italië, Griekenlan Portugal, Frankrijk. Volgens Europees Commissaris Dombrovskis (euro) zijn de eurolanden het daarover eens. Noord- Europese landen waarschuwen Italië: investeerders kunnen geld kwijtraken . Het is moeilijk voor te stellen, maar er zijn landen in Europa die de euro liefst. De staatsschuld is met procent van het bbp nog wel te hoog, . Singapore komt met een derde plaats als enig niet – Europees land de top 5 . Om de vergelijking mogelijk te maken met de andere Europese landen komen de . We hebben het geld uit de andere Europese landen niet nodig, we vragen om.


De VS is het enige land dat moeiteloos geld kan lenen in de eigen munt. De schuld is nu ruim biljoen dollar. De landen met de grootste staatsschuld zijn de Verenigde Staten en China, maar voor analisten is het nuttiger om te kijken naar hoe die . EU wil Britten drie maanden uitstel geven (AFN).


Hoe komt het dat deze landen bovenaan de schuldenlijst staan? Dat is dan ook waarom de lijst met de landen die de grootste staatsschuld hebben, een mix is van . Dan loopt het bonnetje op en gaan we Zuid- Europese landen als Italië achterna, dan klapt het. Er is onder de EU -ministers van Financiën brede steun voor het vereenvoudigen van de bestaande EU -begrotingsregels. De meeste landen zijn het erover eens dat het pact tekortkomingen bevat,. De Nationale Staatsschuld stijgt met 5euro per seconde!


Kijk nu zelf op de Staatsschuldmeter. Er gaat niks mis zolang de staatsschuld als percentage van ons nationaal inkomen constant blijft. In bijna alle landen in eurozone is de rente op overheidsobligaties nu (veel) lager.


De zuid Europese economieën balanceerde op de rand van de afgrond. Nederland voldoet daarmee ruimschoots aan de Europese eisen, waarbij. Door de kredietcrisis schoot de staatsschuld in Nederland en de meeste andere EU - landen juist fors omhoog: banken moesten gered worden met . Europese lidstaten, en de ECB kocht op grote schaal staatsschuld op.


Europese Centrale Bank is verdwaald in economisch niemandsland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts