maandag 4 december 2017

Samenstelling met zin

Samenstelling met zin

Het koppelteken (hyphen) wordt gebruikt om woorden aan elkaar te. Dit kun je oplossen door zogenaamde harde spaties in te voegen. Een harde spatie vertelt aan Word dat bepaalde tekst altijd bij elkaar moet . Kan jij ze uit elkaar houden? Maar kun je echt spreken van het streepje ? Hier plaats je wel een spatie , en dat doe je na het streepje.


Schrijf alle getallen tot en met duizend aan elkaar. Na het woord “duizend” volgt een spatie. Veelvouden van miljoen en miljard worden met een spatie.


Een spatie is de ruimte die in geschreven tekst vrijgehouden wordt tussen twee. Het is ook best lastig, een streepje plaatsen. En moet een woord nu aan elkaar of los? Soms kun je een afbreekstreepje maar beter plaatsen . In bepaalde gevallen mag je wel creatief zijn met streepjes om het woord. Twijfel jij vaak over het los of aan elkaar schrijven van woorden?


Samenstelling met zin

Hierbij vraag je je vast weleens af: moet ik deze woorden los of aan elkaar schrijven - of moet er een streepje tussen? Samenstellingen met een spatie. Eén gedachtestreepje kan ook een inhoudelijke wending aangeven.


Een gedachtestreepje is in principe langer dan een koppelteken en wordt met spaties. Tussen gelijkwaardige elementen die naast elkaar worden geplaatst in een. We schrijven de delen niet aan elkaar vast, maar gebruiken een spatie.


Samenstelling met zin

Wanneer schrijf je woorden nou aan elkaar en wanneer gebruik je een streepje of een spatie ? Volg dit stappenplan voor een correcte spelling . In de praktijk verwijst liggend streepje meestal naar het kor. Aaneenschrijven, streepje of spatie ? Wat is dat streepje en hoe wordt dat dan gebruikt? Los, aaneen of streepje. Voor en na het streepje komt een spatie. Onjuist spatiegebruik is het verschijnsel dat woorden die deel zijn van een.


Nu geef ik toe, de regels voor . De woorden in een zin vormen groepen met elkaar , waarbinnen de. Voor de leesbaarheid van een samenstelling mag je een streepje (koppelteken) . Zuidkoreaanse, Zuid-Koreaans, Met een streepje. Drieledige samenstellingen waarvan de eerste twee leden bij elkaar horen, worden als één woord gespeld. Dan mag je er zeker van zijn dat het woord aan elkaar geschreven wordt.


Na duizend volgt een spatie , getallen van meer dan duizend . Het liggend streepje (koppelteken). We plaatsen overigens spaties aan beide zijden van het gedachtestreepje. Er zijn combinaties die geen streepje krijgen, terwijl het eerste deel wel een.


Nederlandse woorden niet door het kenmerk lengte van elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts