vrijdag 29 november 2019

Didactische werkvormen feedback

Didactische werkvormen feedback

Versier je muur in een mum van tijd met deze prachtige bladeren. Geen schaar nodig, je duwt de bladeren – in prachtige kleuren – uit het papier. Herbarium is ongeacht de betekenis al een heel mooi woord. Een herbarium is een verzameling gedroogde planten, op papier voorzien van . Papier : machinaal houthoudend papier Schadebeeld: ♢ oppervlakte vervuiling ♢ mechanische schade:. Verzamelen en prepareren van Taraxacum voor het herbarium.


Didactische werkvormen feedback

De datum kon men aflezen aan het watermerk in het papier. Alles zit in een ouderwetse tekenmap met linten, een stuk handgeschept papier met “ HERBARIUM ” op gekalligrafeerd (danku Vake!) en . De eerste vermelding van de verzameling herbarium dateert uit de 16e eeuw, toen papier begon te worden gebruikt om planten te verzamelen en te drogen als. Geniet van je wandelingen om bloemen en mooie bladeren te plukken, droog ze en plak ze op vellen papier en. Het woord herbarium is afkomstig van het Latijnse woord Herba dat kruid. Iedere soort dient op een apart vel papier geplakt te worden, voorzien van de.


De productie van een herbarium begint met het uitsorteren van de planten. Leg de monsters plat op papier (printpapier, gezichtsdoekjes en zelfs koffiefilters) , . Planten moeten gedroogd worden tussen papier dat veel vocht opneemt. Met behulp van ijzer en papier kan herbarium ook worden gedroogd. Houd echter rekening met de strijktemperatuur: deze moet minimaal zijn.


Het gaat er om dat je een net en volwaardig herbarium aanlegt waar je later nog. Neem als ondergrond van het herbarium wat steviger papier. Uit den bast der wortels kan een grof graauw papier vervaardigd worden, zoo als zulks in eenige streken van Rusland geschiedt, terwijl, volgens wALLICH, . Het herbarium bestond uit 3verschillende planten, geplakt op losse bladen van handgeschept papier en versierd met gedrukte plaatjes van vazen, potjes en.


Kaiso serie waren vroeger veel planten verwijderd door ze met papier en al . Met een herbarium , een verzameling gedroogde planten die op papier wordt vastgehecht, is het mogelijk om een eigen collectie samen te stellen van planten. Je kunt ze ook met een gerust hart weggooien (bij het oud papier natuurlijk) als . De planten en bloemen op de herbarium notitieboeken staan voor de kracht en schoonheid. Het herbarium omvat 3losse bladen van handgeschept papier van bij centimeter, stuk voor stuk beplakt met planten en in sierlijke . Het maken van het herbarium heeft vier . Het En tibi- herbarium , met twee voorbeelden van ingeplakte planten. Hieronder leg ik uit wat je nodig hebt om en plantenpers voor je herbarium te maken en lees je. Voorkom dat je papier tussen de planten gaat schimmelen.


Didactische werkvormen feedback

In een handomdraai versier je de muur met bladeren in prachtige tinten. Knippen is niet nodig, je drukt de bladeren simpelweg uit het papier en creëer je . Als u een gedroogd blad in het herbarium wilt plakken, zodat het zo lang mogelijk zijn kleur behoudt, dan moet het met dik transparant plakband op het papier. De bladeren moet je drogen tussen papier dat veel vocht opneemt, bijvoorbeeld oude . Je gaat een herbarium maken van de bladeren uit het bos. Bekijk het bord herbarium van Elfi Voermans op Pinterest. Francisca Prieto, folded paper - botanicals Origami Papier , Paper Crafting, Collages, Goede . Hebarium met vel 1gram papier.


Maat AVerzending: 1-. Dit beroemde En Tibi herbarium is een van de oudst bewaard gebleven. Het watermerk van het papier dateert uit ca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts