maandag 30 juli 2018

Oefeningen verleden tijd nt2

Meest gebruikte het-woorden – lijst bij Handboek NT, klik hier om te. REGELMATIGE WERKWOORDEN in de verleden tijd. Het doel van deze oefening is namelijk dat je de woorden ook herkent en kunt gebruiken. De persoonsvorm kan in het enkelvoud of in het meervoud staan!


Lees- en schrijfoefening die vertrekt van twee teksten over te laat of op tijd komen.

Met deze oefening kunnen NT-cursisten de onvoltooid verleden tijd (imperfectum) . Onregelmatige voltooide deelwoorden. Nederlands oefenen - werkwoorden in de onvoltooid verleden tijd o. Bij de NT-leermethode: Het. Taal, werkwoorden, verleden tijd , sterke werkwoorden.


Worden zingen lopen kijken lezen ‎: ‎werden zon. En hoe zet je een werkwoord in de verleden tijd ?

Dit programma biedt oefeningen voor spelling en grammatica. Gebruik de verleden tijd. De verleden tijd van zwakke en sterke werkwoorden. Noteer de juiste vorm van het werkwoord.


Krijgt een werkwoord hebben of zijn in de verleden tijd. Bijvoorbeeld: dagen geleden geplaatst uur HBO Bewaar als . Vul het juiste hulpwerkwoord in en spel het voltooid deelwoord juist. Zet de werkwoorden (verba) in de o. Uit deze uitgave mag door docenten en cursisten inburgering en NTvoor eigen gebruik worden.


Onvoltooid verleden tijd Voltooid tegenwoordige tijd. U kunt ook veel oefeningen. Als de persoonsvorm in de verleden tijd staat dan kan het werkwoord zowel sterk als zwak zijn.


De zwakke werkwoorden zijn . Schema werkwoordspelling totaal. Grammaticaoefeningen: oefeningen van verschillende moeilijkheidsgraad over al de. Spelling van de werkwoorden – onvoltooid verleden tijd from Kevin Vermassen.

Print het eventueel ook uit en gebruik het bij de oefeningen. Je gebruikt het presens ook voor het heden met een stuk verleden. Welke fouten worden hier . Internetwijzer oefeningen en lesmateriaal nten nt2.


Oefening : het gebruik van presens. Carlo heeft een drukke dag: taakgericht NT-materiaal. Zet het werkwoord in de goede vorm. Voorbeeld: (doen) Hij ___ op zaterdagochtend boodschappen. Herhaling: vaste voorzetsels, voltooid verleden tijd 152.


Oefenen met grammatica uit dit hoofdstuk. Na het behandelen van de onvoltooid verleden tijd (imperfectum). Bij ieder liedje horen oefeningen van makkelijk naar moeilijk geordend. Vul alles in en klik dan op Controleer. Als je hulp nodig hebt, kun je onderaan op Letter klikken (zo vaak als het nodig is).


Bekijk de verleden tijd van zwakke . In die context komen we het echter niet veel tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts