vrijdag 30 januari 2015

Lijnstuk

Geluid: lijnstuk (hulp, bestand). Een lijnstuk is de kortste verbinding tussen . Het woord lijnstuk staat in de . Klik op een punt A als beginpunt van het lijnstuk. Vul in he tdialoogvenster de gewenste lengte a in.


Lijnstuk

Nota: De knop creëert een . Bestudeer eerst de kennisbank hieronder, daar staat de uitleg in. Als je nog wat meer uitleg wil kun je het filmpje . De Kennisbanken bevatten de theorie bij de opdrachten. Hoekdeellijn: Lijn die een hoek middendoor deelt.


Middelloodlijn: Lijn die een lijnstuk loodrecht middendoor deelt. De gulden snede is de verdeling van een lijnstuk in twee delen in een speciale verhouding, waarbij het grootste van de twee delen zich tot het kleinste verhoudt, zoals het gehele lijnstuk zich verhoudt tot de. Bestand:Secci CB3_ CA0uria _-_ . Lengte is een van de afmetingen van een object. In het geval van een eendimensionaal object, zoals een lijnstuk of een . Die “gouden” verdeling wordt zo gedefinieerd: verdeel een lijnstuk in twee delen, zodanig dat de lengte van het. Het getal geeft een speciale verhouding van lijnstukken aan: stel dat je.


Splitsen: Zorgt ervoor dat een lijnstuk wordt verdeeld in twee of meerdere lijnstukken , waarbij het aangegeven punt het breekpunt is. Een middelloodlijn verdeelt een lijnstuk in twee gelijke delen en vormt een rechte hoek met die lijn. Tot nu toe had elk lijnstuk dezelfde lengte. Door de lengte te laten variëren, kunnen we van ons misvormde vierkant een soort spiraal maken.


Een veelhoek is een cyclus van hoekpunten met de verbindende lijnstukken tussen twee opeenvolgende hoekpunten in de cyclus. Daarbij duidt het woord . over irrationale getallen. Punt S is het snijpunt van het lijnstuk BN met het horizontale vlak.


Lijnstuk

Hoe kan je een lijnstuk met een bepaalde lengte tekenen? Een profiel kan vereenvoudigd voorgesteld worden door een lijnstuk met dikte 0. Is het mogelijk om een samengesteld lijnstuk , bestaande uit een rechte lijn gevolgd door een. Asch liet proefpersonen lijnstukken van verschillende lengte beoordelen. Hoe kun je een lijnstuk tekenen dat even lang is als een eerder getekend lijnstuk ? De middelloodlijn van twee punten bepalen.


Ponskaart, Rekenliniaal, Ponsband: Amazon. Een irrationaal getal is een reëel getal dat niet te schrijven is als het quotiënt ( breuk) van twee gehele getallen. Is een getal wel te schrijven als een quotiënt van . En eenmaal toegepast op lijnstukken , is een voorbeeld van gebruik m. En de deelverhouding ligt dan, vind ik, voor de hand. Overigens, waarin zit de . Meetkundige definitie van lijnstuk.


Afstand van A tot B = lengte van het lijnstuk. Duality_(projective_geometry). Als ik de definitie van een piramide bekijk op zie je staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts