woensdag 15 april 2020

Streepje spatie of aan elkaar

Wanneer gebruik je een spatie , wanneer gebruik je een streepje en. Ook werkwoorden schrijven we gewoon aan elkaar : klaarzetten, . Wanneer schrijft u woorden aan elkaar , met een streepje ertussen of. Het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik heeft een spatietoets. Een spatiefout is snel gemaakt.


Onder invloed van het Engels lijken ze ook steeds meer geaccepteerd.

In het Engels worden veel . Als de woordgroep begint met een getal in cijfers, komt er een spatie na het getal. Er komt een streepje tussen twee delen van een complex . In samenstellingen moet je soms streepjes zetten. Is er verschil tussen een kort en een lang (liggend) streepje ? Nederlandse spelling is dat je samenstellingen aan elkaar moet schrijven.


Ook wordt het gedachtestreepje (ook met een spatie ervoor en erna) geplaatst . Samenstellingen worden in het Nederlands altijd aan elkaar geschreven, om zo. Dit deel van de website besteedt aandacht aan spatiegebruik.

Eén gedachtestreepje kan ook een inhoudelijke wending aangeven. Een gedachtestreepje is in principe langer dan een koppelteken en wordt met spaties. Tussen gelijkwaardige elementen die naast elkaar worden geplaatst in een.


We schrijven de delen niet aan elkaar vast, maar gebruiken een spatie. Volg dit stappenplan voor een correcte spelling . In de praktijk verwijst liggend streepje meestal naar het kor. Aaneenschrijven, streepje of spatie ? Wat is dat streepje en hoe wordt dat dan gebruikt?


Het koppelteken wordt gebruikt om samenstellingen of samenkoppelingen met elkaar te verbinden. Los, aaneen of streepje. Voor en na het streepje komt een spatie. Onjuist spatiegebruik is het verschijnsel dat woorden die deel zijn van een.


Nu geef ik toe, de regels voor . De woorden in een zin vormen groepen met elkaar , waarbinnen de. Je schrijft samenstellingen in het Nederlands aan elkaar. Voor de leesbaarheid van een samenstelling mag je een streepje (koppelteken) . Zuidkoreaanse, Zuid-Koreaans, Met een streepje.


Drieledige samenstellingen waarvan de eerste twee leden bij elkaar horen, worden als één woord gespeld.

Dan mag je er zeker van zijn dat het woord aan elkaar geschreven wordt. Na duizend volgt een spatie , getallen van meer dan duizend . Het liggend streepje (koppelteken). We plaatsen overigens spaties aan beide zijden van het gedachtestreepje. Er zijn combinaties die geen streepje krijgen, terwijl het eerste deel wel een. Dit kun je oplossen door zogenaamde harde spaties in te voegen.


Een harde spatie vertelt aan Word dat bepaalde tekst altijd bij elkaar moet . Kan jij ze uit elkaar houden? Maar kun je echt spreken van het streepje ? Hier plaats je wel een spatie , en dat doe je na het streepje. Schrijf alle getallen tot en met duizend aan elkaar.


Na het woord “duizend” volgt een spatie. Veelvouden van miljoen en miljard worden met een spatie. Het is ook best lastig, een streepje plaatsen. En moet een woord nu aan elkaar of los? Soms kun je een afbreekstreepje maar beter plaatsen . In bepaalde gevallen mag je wel creatief zijn met streepjes om het woord.


Twijfel jij vaak over het los of aan elkaar schrijven van woorden? Hierbij vraag je je vast weleens af: moet ik deze woorden los of aan elkaar schrijven - of moet er een streepje tussen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts