vrijdag 22 maart 2019

Handvormig blad

Elke plant heeft drie hoofdtypes van organen: wortels, stengels en bladeren. Herkenbaar zijn de brede en gesteelde bladeren, de bovenste. Die heeft echter een pijlvormig blad dat met oortjes langs de stengel zit. De plant heeft lijnvormige tot pijlvormige bladeren die heel verschillend van vorm.


Der plantkunde Beknopt leerboek voor Nederlandsch-Indië. De bloemen verschijnen aan sterke stelen boven prachtig, hartvormig(!) of pijlvormig , vaak heel mooi getekend blad.

Pijlkruid dankt zijn naam aan de vorm van de bladeren die boven het water uit. ORNITHoGALUM LUTEUGELE voGELMELK. Green Ripple (gekruld blad) Phelix Ivalace (golvend blad).


Deze oeverplanten hebben namelijk prachtig pijlvormig blad. Een aantal soorten is inheems in Nederland en België. Het blad kan nogal variëren en bij . Bladeren van kruidachtige planten, loofbomen en naaldbomen hebben. Pijlvormig blad van Pijlkruid.


Wigvormig of omgekeerd driehoekig blad van Ginkgo.

Vorm van een blad met aan de voet twee achterwaarts gerichte, spitse lobben. Aan de voet met terugwijzende, spitse lobben. Bladeren met gave bladran stompe top en brede pijlvormige voet.


Gele bloemen in januari-februari,. Donkerbruine splitvruchten met een geribde snavel. Stengels zijn hol, gegroefd en vaak roodbewaasd. Snoekkruid heeft een groot, pijlvormig blad dat zeer decoratief is. Tussen de frisgroene en glanzende opstaande bladeren verschijnen aren met violetblauwe.


Drietallige bloemen in kransen. Bloeitijd juni - september. Een geslacht van een soorten. Vele soorten van dit geslacht hebben eetbare wortels . Viltige Wìkkeri met veelbloemige bloemlie. De bladstengels zijn ook hol en dragen bij aan het drijfvermogen.


Mooi wintergroen blad , aparte pijlvormige knoppen en grote crème witte bloemen van april-mei. In de zomer verdwijnt het blad maar in . Een pijlvormig blad heeft aan de voet twee achterwaarts gerichte, spitse lobben. Weergegeven in de multimedia de bijzondere vormen voor bladeren en.


Kiekjes uit de voorjaarstuin.

Hier een prachtige distel met pijlvormig blad. Natuur en cultuur gaan bij ons samen! Standaard sortering, Sorteer op populariteit, Sorteren op nieuwste, Sorteer op prijs: laag naar hoog . Caladiums (caladium spp.) produceren briljant gekleurd hart- of pijlvormig blad.


De bladeren zijn giftig en mogen niet worden gegeten. Blad : pijlvormig , donkergroen, ongedeeld en lang gesteeld. Xanthosoma sagittifolium (= pijlvormig blad ) is één van de belangrijkste.


De soort werd door Linnaeus in zijn Species Plantarum beschreven . De meest gemakkelijk site om de flora van Europa te determineren. De pijlvormige bladeren zijn heldergroen, . Alno-padion, Verbond van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts