dinsdag 5 februari 2019

Verleden tijd oefeningen

De persoonsvorm kan in het enkelvoud of in het meervoud staan! De verleden tijd van zwakke en sterke werkwoorden. Noteer de juiste vorm van het werkwoord.


Gebruik de hintknop als je er niet uitkomt. Verbeter daarna je fouten en klik nogmaals op nakijken. Maak de werkwoorden langer om het te horen of gebruik.

Taal, werkwoorden, verleden tijd , sterke werkwoorden. Worden zingen lopen kijken lezen ‎: ‎werden zon. Dit zijn oefeningen op de werkwoorden in de verleden tijd met en zonder klankverandering. Ze zijn aanvullend bij de methode Tijd voor Taal maar ook . REGELMATIGE WERKWOORDEN in de verleden tijd. Het doel van deze oefening is namelijk dat je de woorden ook herkent en kunt gebruiken.


Daaronder vind je oefeningen met werkwoordspelling (onder andere tegenwoordige tij verleden tijd en voltooid deelwoord). Dezelfde klinkers in de tegenwoordige tijd ook dezelfde klinkers in de verleden en Online training met instructie en oefeningen voor de . Druk dan op Antwoord controleren om de antwoorden te .

De zinnen staan in de verleden tijd (vt). Rachid (wachten) op zijn zusje. Voltooid verleden tijd ( v.v.t.). Oefening voltooid tegenwoordige tijd meervoud. Spelling van de werkwoorden – onvoltooid verleden tijd from Kevin Vermassen.


Print het eventueel ook uit en gebruik het bij de oefeningen. DAARNA GA JE DOOR MET OEFENING 2 . Klik daarna op KONTROLLIERE! Vul het juiste hulpwerkwoord in en spel het voltooid deelwoord juist. Begin met regelmatige werkwoorden in de tegenwoordige tij en schakel later over op onregelmatige werkwoorden en andere tijden, zoals de verleden tijd.


Schrijf telkens de vorm van de verleden tijd juist. Het is geen eenvoudige opgave. Meestal gaat het om klankverandering,maar soms ook. Zet de volgende zinnen in de verleden tijd. Grammatica- oefening : het imperfectum, het preteritum, de o. Persoonsvormen in de verleden tijd schrijf je zo simpel als je hoort.


Om de laatste letter te weten maak je het langer. Maar niet bij -ten en -den woorden die niet . In deze app leer je Nederlandse werkwoorden vervoegen in de verleden tijd en het voltooid deelwoord.

Kijk voor meer educatieve apps op deze site. Werkwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd. Typ het correcte antwoord. Hij (spoeden - vt) zich naar de vergadering. Controleer vervolgens je antwoorden.


Het dier (verspreiden) een onaangename geur. Bij deze oefening dus alleen de of den achter de stam! Gisteren (melden) we ons bij de mentor. Tegenwoordige en verleden tijd herkennen.


Deze werkbladen bevatten uitleg en oefeningen van heel de stof. Verleden tijd - zwak werkwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts