donderdag 24 augustus 2017

Rode moedervlekjes thuisarts

Een moedervlek is een ophoping van bruine kleurstof in de huid. Het is normaal om moedervlekken te hebben. Ik wil mijn huid zelf controleren. Ik heb een moedervlek die ik.


Hoe let u op moedervlekken of andere plekjes op uw huid? Thuisarts heeft hierover een tekst en een film gemaakt. Samen met de vereniging . Als dit voorkomt, moet je contact opnemen met je huisarts.


Het zijn echt wel 1vlekjes en helderrood. Mijn vader heeft acute leukemie en zit onder deze plekjes, de huisarts vertelde dat dit van de lever afkomt. Deze rode moedervlekjes zijn onschuldig ook wel genoemd . De medische term voor een moedervlek is een “naevus naevocellularis”.


Meestal zijn het bruine of zwarte vlekjes , maar ze kunnen verschillende vorm, grootte, of kleur hebben. Soms zijn ze een beetje bol, ron ovaal, rafelig en zijn . Moedervlekken zijn licht tot donker gekleurde vlekjes of verhevenheden van de huid. Deze huidbloeding zal leiden tot rode , paarse of bruine vlekjes , soms in. Wanneer huisarts inschakelen? Bij elke moedervlek bestaat een heel kleine kans dat deze verandert in een . Het verwijderen van een moedervlek kan op verschillende manieren gebeuren.


Kleine moedervlekken kunnen meestal door de huisarts onder . Bijna alle kinderen krijgen wel eens rode vlekjes of blaasjes. KindGezin of door uw huisarts. Check je atypische moedervlek met de ABCDE methode. Raadpleeg je huisarts of dermatoloog bij twijfel over een moedervlek.


Dat verandert als kleine, vaak speldenkop grote, rode huidvlekjes optreden. Zowel petechiën ( bloedvlekjes ) als kersenwratjes (“ruby spots”) zien eruit als. Een soort rode of paarse speldenprikjes, vooral op de benen, maar niet alleen. Bij de vroegdiagnostiek van melanomen speelt de huisarts een centrale rol. Verdachte huidafwijking: huidafwijking waarbij volgens de huisarts sprake zou.


Wat te doen als je een verandering in een moedervlek opmerkt? Vanwege de helder rode (kersen- rode ) kleur worden ze ook wel in het Engels cherry angioma genoemd. Andere synoniemen zijn angioma . Als de uitslag echt heftig is, kan de huisarts eventueel een . Rode vlekjes betekenen niet vaak een gezondheidsprobleem, tenzij ze samengaan. Ook een verandering in een moedervlek is meestal onschuldig.


Toch is het verstandig uw huisarts of dermatoloog te raadplegen als een moedervlek verandert. Houd je langer dan weken last van deze klachten, ga dan naar de huisarts. Denkt hij of zij dat de symptomen te maken kunnen hebben . Mensen worden ongerust en bezoeken misschien de huisarts ,. Van de rode plekjes werden in totaal stuks door een mens als laag . Heb je plotseling last van rode , gezwollen vlekjes op de huid die vreselijk jeuken ? Waarschijnlijk heb je last van netelroos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts